Želiš postati Viking?

Te zanima članstvo v airsoft klubu Viking Warriors?

Preden se odločiš, da bi postal novinec v klubu, si najprej dobro preberi to stran, da boš imel boljšo predstavo kdo smo in kako delujemo.

Osnovne informacije o klubu

Od vsakega člana ali novinca v klubu se predvsem pričakuje, da klub dojema kot klub, kateremu je član oz novinec lojalen. To pomeni, da si člani oz novinci medsebojno pomagamo (če je treba tudi izven skupnega airsoft hobija), hodimo redno na treninge (kar še posebej velja za vse, ki pridejo na novo), se trudimo biti čim boljši, pošteni airsoft igralci in spoštujemo hierarhijo v klubu.


Večina članov je doma v Kranju in okolici, nekaj pa nas je tudi od dlje (Bled, Mengeš…). Klubske treninge imamo vsako nedeljo Gorenjskem, ob nedeljah med 8:00 in 14:00. Glavni namen treningov je izboljševanje osebnih sposobnosti vsakega igralca.Za vsakega novinca je priporočljivo, da računa na vsaj 50% udeležbo v prvem letu – torej vsako drugo nedeljo. Na ta način je napredek pri igralcu najbolj učinkovit.

Postopek rekrutiranja

Vsak igralec airsofta, starejši od 18 let, ki izrazi željo po pričetku postopka pridobivanja rednega članstva lahko pride na trening in opravi 5 poskusnih treningov. V tem obdobju on in člani v klubu ugotovijo, ali je smiselno nadaljevati s postopkom rekrutiranja. V primeru, da kdorkoli izmed aktivnih članov nasprotuje temu, da novinec postane rekrut, se mu postopek za pridobivanje članstva ne omogoči. Znotraj obdobja 5 poskusnih treningov se mora novinec odločiti, ali bo postal aktiven rekrut.


V primeru, da se novinec odloči za nadaljevanje s postopkom rekrutiranja, se novincu omogoči prijava na treninge in se mu na spletni strani dodelijo pravice, ki pripadajo novincem. Vsakemu novincu se določi njegovega mentorja (redni član), ki mu mora v tem obdobju pomagati, da čim prej napreduje in doseže vsa potrebna znanja in sposobnosti za članstvo v klubu.


Ko novinec pridobi vse elemente osnovne opreme (zapisano v pravilniku kluba), si pridobi pravico nositi našitek za rekrute in ima možnost udeležbe na medklubskih treningih, ne pa tudi dogodkih. Udeležba rekruta na medklubskem treningu je možna le v primeru, da rekrut izpolnjuje sledeče pogoje:

 • ima našitek
 • ima prisotnost na treningih višjo od 50%
 • vsi člani se strinjajo, da se lahko udeleži medklubskega treninga.

Potrebna oprema

Klub igralcem začetnikom lahko posodi repliko in zagotovi vso osnovno airsoft opremo (nabojniki, uniforme, očala…). Tako, da si lahko tak igralec brez visokih stroškov ogleda, kako treningi potekajo in se nato odloči, kako bo nadaljeval.


Tudi kasneje si za treninge lahko igralec izposodi klubsko opremo (npr. uniformo ali jopič) in jo nato vrne klubu, ko si kupi svojo opremo. Na ta način mu ni potrebno takoj kupiti celotne opreme za airsoft.


V klubu imamo predpisano opremo, ki jo mora vsak igralec uporabljati, nimamo pa omejitve glede izbora replike, ki jo igralec želi uporabljati, ko postane član. Vendar pa vsak novinec začne treninge z jurišno puško in šele kasneje lahko igra z replikami tipa npr. podporno orožje ali sniper, v kolikor se dokaže s svojo igro.


Osnovna oprema za trening je

 • zaščitna očala
 • primerna pohodna obutev črne ali rjave barve
 • hidracija v obliki camel backa ali čutare z vodo
 • uniforma v kamuflažnem vzorcu
 • vest ali chest rig v OD barvi, vsi elementi morajo biti izključno v OD barvi
 • delujoča replika
 • bb-ji
 • rdeč odsevni jopič ali death rag
 • mid-cap nabojniki (hi-cap nabojniki so dovoljeni le za začetnike v airsoftu)


Pred nakupom nove/rabljene opreme je zelo priporočljivo, da se prej posvetuješ z drugimi člani v klubu. Marsikdo ima opremo doma, ki je ne rabi ali pa ti bo znal dobro svetovati pri nakupu. V airsoftu se hitro zgodi, da kupiš nekaj kar ne potrebuješ ali pa kupiš slabo kvaliteto in ti je kasneje žal.

ČLANSTVO V KLUBU ME ZANIMA. KAJ SEDAJ?

Če se ti zdi klub Viking Warriors primeren in bi nas želel kontaktirati, pošlji e-mail na viking.warriors.info@gmail.com in nam napiši naslednje informacije:


Osnovni podatki

 • ime, priimek, naslov, datum rojstva

Kontaktni podatki

 • telefon in e-mail

Osnovni podatki

 • koliko časa si v airosftu oz. ali si sploh že igral na terenu? Ali si bil že v kakšnem društvu? Katerem? Koliko časa?

Oprema

 • kakšno opremo za airsoft imaš zaenkrat?

Razpoložljivost

 • od 4 vikendov na mesec, koliko misliš, da bi se lahko udeležil treninga v nedeljo dopoldne?

Razno

 • napiši in vprašaj če te zanima karkoli glede kluba in članstva.


Ko bo možno, te bomo poklicali, da se dogovorimo za naš prvi skupni trening.

© 2017 Viking Warriors Vse Pravice pridržane